HOMEOPÁTIA

2030 Érd, György u. 86.

Telefonügyelet (szerdát kivéve):

06 - 23 - 367 - 253 számon, 9-10 óra között

E-mail: info@homeopatiaorvos.hu

   __________________________________________________________

 

A RENDELŐBEN

 

Milyen esetekben alkalmazható a homeopátia

Homeopátiával kezelhetők felnőttek, gyermekek, idősek, várandós asszonyok, szoptatós anyák is. Mivel a homeopátiás gyógyszerek hatás-mechanizmusa teljesen  eltér a hagyományos gyógyszerekétől, nem kell kémiai jellegű mellék-hatásokkal számolni.

A homeopátiás gyógyszerek alkalmazhatók akut megbetegedésekben (pl. torokgyulladás, nátha, fülfájás, hasmenés, influenza), és krónikus ill. visszatérő betegségek esetén is. Utóbbi esetben igen alapos kikérdezés szükséges ahhoz, hogy a homeopátiás orvos megtalálja a beteghez illő gyógyszert. Ilyenkor a konkrét panaszon kívül egyéb testi, alkati, lelki jellemzők kikérdezése is szükséges. A homeopátia változatos panaszokon tud segíteni, pl.: fejfájás, emésztési zavar, menstruációs panaszok, hőhullám, idegkimerültség, viselkedészavar, visszatérő hasmenés, szénanátha, alvásproblémák, reuma, fertőzések, stb. A gyógyulás mértéke attól függhet, milyen régi a panasz, mennyi kémiai gyógyszert szedett már a páciens, van-e már anatómiai elváltozás, számítanak az örökletes terheltségek is.

Állatokat is igen jól lehet gyógyítani homeopátiával.

 

A beteg közreműködésének a fontossága

A homeopátia nem tüneti kezelés, hanem oki terápia. A tüneteknek mégis elsőrendű fontosságuk van, hiszen ezek alapján találja meg a homeopata orvos a pácienshez legjobban illő homeopátiás gyógyszert. A tünetek egy részét az orvos is képes megfigyelni, másik részét azonban csakis a páciens érzékeli. Nagyon fontos ezért a pontos önmegfigyelés. A homeopátiás orvos a legmegfelelőbb szer keresésekor olyan kérdéseket tesz fel, melyek szokatlanok a beteg számára, hiszen korábban az orvosok nem kérdeztek tőle ilyeneket. Torokfájás esetén a homeopata orvos pl. a következőket kérdezheti: melyik oldalon kezdődött a fájdalom, milyen jellegű, hogyan befolyásolja a meleg vagy hideg folyadék, nappal vagy éjjel erősebb-e, kisugárzik-e valahová, stb. Krónikus betegségek esetén a kikérdezés alkalmával pl. ilyen kérdések merülhetnek fel:  milyen ételeket utasít el, mely ételek okoznak panaszt, hogyan bírja a nap melegét, fázós-e vagy melegvérű, mekkora az alvásigénye, felébred-e éjjel, ha igen, akkor mikor, mennyire izzad, kerüli-e a társaságot vagy az egyedüllétet, stb. A pontosabb alkati szerválasztást a testalkat, arcfelépítés elemzése segíti, ehhez az orvos fényképeket készíthet.

 

Mire kell figyelni a homeopátiás kezelés alatt

A homeopátiás kezelés alatt figyelje meg tüneteinek változását, új tünetek felbukkanását, régi tünetek újbóli megjelenését. Mindezek fontos támpontokat nyújtanak a további kezelés szempontjából. A szer bevétele után néha előfordulhat, hogy az aktuális tünetek átmenetileg felerősödnek.

  ________________________________________

 

Akut betegségek esetén (pl. torokfájás, nátha, hasmenés, influenza stb.) homeopátiás kezeléssel sokszor elkerülhető az erőteljes, mellékhatást okozó gyógyszer, pl. antibiotikum adása.

 

AKUT BETEGSÉGEK KEZELÉSI DÍJAI

Esetenként: 5 000.– Ft

Egy héten belüli kontroll: 3 000.– Ft

 

  ________________________________________

 

Amennyiben Önnek visszatérő vagy állandó jellegű, krónikus panaszai vannak, akkor ún. homeopátiás alkati kezelésre van szüksége. Ilyenkor alapos kikérdezés szükséges a mélyen ható gyógyító szer megtalálásához.

 

KRÓNIKUS VAGY VISSZATÉRŐ PANASZOK KEZELÉSI DÍJAI

Első vizit + elemzések: 16 000 – Ft

A díjazás magában foglalja:

- a kikérdezést-vizsgálatot (kb. 1,5 óra) 

- a panaszok-tünetek elemzését (a vizit után), 

- az arcelemzést (az alkat meghatározásához)

Későbbi vizitek, kontroll: 8 000.– Ft